14 Nisan 2010 Çarşamba

DENİZBANK, 'PASO' İLE 50 BİN GENCE ULAŞACAK

Denizbank, ''Paso Denizbank'' markası altında gençlik bankacılığı projesini hayata geçirdi. Paso ile üniversite gençliğini banka kartı, kredi ile tanıştırmayı hedefleyen Denizbank, lisans ve lisans üstü eğitim kredileri ile aile bütçelerine destek olmayı hedefliyor. İlk olarak Bahçeşehir Üniversitesi ile işbirliği yapan banka, bu yıl içerisinde 15 ayrı şehirde 15 üniversiteyi ziyaret ederek yeni ürünlerini tanıtacak. Ayrıca 15 öğrenciye burs ve Denizbank'da işe alım garantisi verecek.
Denizbank'ın gençlik bankacılığı konsepti dün İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi'nde düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna tanıtıldı. Toplantıya, Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, Denizbank'ın marka yüzü Beyazıt Öztürk ve Denizbank Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk katıldı.

ÖĞRENCİNİN KART FAİZİ %2.5
Türkiye'de 15-29 yaş arası gençlerin sayısının 19 milyon civarında olduğunu ve 2,5 milyon öğrencinin üniversitede okuduğunu belirten Hakan Ateş, "Yeni projemizle 2010 yılında 50 bin, 5 yılda 300 bin gence ulaşmayı hedefliyoruz" dedi. Ateş, Paso Bonus Kart uygulamasında ilk defa velilerin kefaletiyle değil, başvuruda bulunan öğrencilere yöneltilecek birkaç soru ile kredi değerlendirmesi yapılacağını ve normalde aylık yüzde 2.80 olan kart faizi yerine yüzde 2.5 faiz uygulanacağını açıkladı.

HARÇLIKLAR LİKİT FONDA BİRİKECEK
Gökhan Ertürk'ün verdiği bilgilere göre, Paso Bonus aynı zamanda banka kartı yerine geçecek. Restoranlarda yüzde 10 indirim sağlayacak olan kart ile Denizbank'ın ATM'lerinden vadesiz mevduat hesabına ulaşılabilecek. Genç Kaptan Hesap ile gençlerin hesabındaki para, otomatik olarak likit fonlarda değerlendirilecek. Paso'lu gençlere 36 bin liraya kadar aylık yüzde 1.12 faizli yüksek öğrenim kredisi de verilecek.

Vergi vermeyenlerin ilk 100'ü açıklansın
Denizbank'ın gençlik bankacılığı tanıtmak amacıyla Türkiye genelinde 15 ilde 15 üniversiteyi ziyaret etmeye hazırlanan Beyazıt Öztürk, ilk banka kartına üniversitede sahip olduğunu belirterek, "'Babam emekli polis, annem de evhanımı olduğu için üniversitedeyken parayı Suudi Arabistan'da çalışan ağabeyim gönderiyordu. Parayı da çoğu zaman bankamatikten çekiyordum'' dedi. Öztürk, üniversitelerdeki programlarda gençlere kredi kartının en doğru şekilde nasıl kullanılması gerektiğini de anlatmaya çalışacaklarını söyledi. Vergi rekortmenleri listesinde yer almasına ilişkin bir soru üzerine ise Öztürk, şu yanıtı verdi: ''Vergi listesi işini anlamıyorum. Ben 100 lira kazanıyorum vergimi ödüyorum, memur da 10 lira kazanıyor ona göre vergisini ödüyor. Ben ödediğim vergi için ekstra birşey yapmıyorum. Bence Türkiye'de vergi verenleri değil, vermeyenlerin ilk 100 listesi açıklansın. O açıklandığında herşeyin daha güzel olacağına inanıyorum."

Deniz Emeklilik en erken 2012'de satılır
Basın toplantısının ardından soruları yanıtlayan Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, Deniz Emeklilik'in satışının bu yıl ve önümüzdeki yıl gündemde olacak bir konu olmadığını, en erken ihtimalle satışın 2012'de olacağını söyledi. Ateş, "Satışla
ilgili en erken ihtimalle 2012'den söz edebiliriz. Henüz hiç bir isimle görüşme olmamış olmakla birlikte yurtiçine getireceğimiz ortak mutlaka bu konunun içinde çok büyük bir ortak olacaktır diye düşünüyorum" dedi. Denizbank, ana hissedarı Dexia'nın yeniden yapılanma planı kapsamında Türkiye'de sigorta alanındaki kontrol hisselerini devredeceğini, bu doğrultuda Dexia'nın sahip olduğu Deniz Emeklilik ve Hayat hisselerinin alımına yönelik talepleri değerlendireceklerini duyurmuştu.

Hiç yorum yok: