7 Nisan 2010 Çarşamba

DENİZBANK, TARIMA ENDEKSLİ KORUMALI FON ÇIKARIYOR

DenizBank, tarım sektörünün getirilerinden daha geniş bir kesimin yararlanması için yeni bir tarım fonunu daha piyasaya sürüyor. DenizBank A.Ş. koruma amaçlı şemsiye fonu’na bağlı %90 anapara korumalı b tipi özel bankacılık tarım ürünleri ikinci alt fonu, 12 – 16 Nisan 2010 tarihleri arasında halka arz edilecek.
%90 oranında anapara koruma özelliği bulunan B tipi Özel Bankacılık Koruma Amaçlı 1 yıllık Tarım Fonu; yatırım dönemi sonunda fon yatırımcılarının anaparalarının yüzde %10’luk kısmını kaybetme riskini alarak, borsa dışından alınacak bir opsiyon sözleşmesi ile S&P GSCI Tarım Endeksi’nin öngörülen pozitif getirisinden yararlanmayı hedefliyor. Böylelikle S&P GSCI Tarım Endeksi yükseldikçe fon yatırımcıları da kazanmış olacak.
DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, fon pazarına sunacakları ikinci tarım fonu ile yatırımcıların tarımdaki fırsatları değerlendirme şansının devam ettiğini belirterek, “Tasarruf sahipleri, bir yıl vadeli bu yeni tarım fonumuzla tarımın getirdiği fırsatlardan yararlanma şansı bulacak. Devlet ve özel sektör fonları tarıma yönelmeye başladı. Arz talep dengesi tarım sektörüne destek veriyor. Tarım sektörü kriz dönemlerinden daha az etkileniyor. Bu önemin farkında olan bankalar, tarıma kredi desteklerini de arttırıyorlar. Tarım konusuna banka olarak zaten özel bir önem veriyoruz. Çıkardığımız yeni fon ile para piyasalarındaki yatırımcılar da tarımın ne kadar büyük bir kazanç potansiyeli olduğunu yakından görecek.” dedi.

Hiç yorum yok: