7 Nisan 2010 Çarşamba

TÜRKİYE FİNANS'TAN 'GARANTİ'Lİ EMEKLİLİK

Türkiye Finans, Garanti Emeklilik ile gerçekleştirdiği işbirliğiyle ''Türkiye'de ilk kez'' katılım bankacılığı alanında müşterilerine bireysel emeklilik hizmeti sunacak. İşbirliği ile Türkiye Finans müşterileri, gelire endeksli senetlerle (GES) bireysel emeklilik sistemine yatırım yapabilecek. Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürü Yunus Nacar, bu yıl 10 bin müşteriyi sisteme katmayı planladıklarını açıkladı.
İşbirliğine ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Türkiye Finans Genel Müdürü Yunus Nacar, Türkiye'de bireysel emeklilik fonlarında uzun süre faizsiz bir enstrüman oluşturulamadığı için katılım bankalarının bunu müşterilerine sunamadığını, ancak Hazine'nin 2009'da çıkardığı faizsiz bir enstrüman olan GES'lerle beraber bireysel emeklilikte faizsiz bir fon oluşturulması imkanı
doğduğunu söyledi. Bu paralelde Garanti Emeklilik bünyesinde oluşturulan bu fona Türkiye Finans müşterilerinin de katılma imkanı doğduğunu vurgulayan Nacar, ''Türkiye Finans, Garanti Emeklilik ile işbirliğine giderek katılım bankacılığı sektöründe müşterilerine bu imkanı sunan ilk banka oldu. Türkiye Finans olarak 1,5 milyon kayıtlı müşterimize bu ürünü sunduğumuzda çok başarılı sonuçlar elde edeceğimize ve sektörün önemli oyuncularından biri olacağımıza inanıyoruz'' dedi.

AMAÇ PASTAYI BÜYÜTMEK
Garanti Emeklilik Genel Müdürü Erhan Adalı da işbirliğiyle artık bireysel emeklilik planlarının Türkiye Finans Katılım Bankası şubelerinden de sunulacağını belirterek, ''GES'e dayalı ürünlerden fon oluşturduk. Çok iyi bir işbirliğiyle bu ürünü birlikte sunmayı başardık. eklentimiz, çok önemli potansiyel olduğuna inandığımız Türkiye Finans müşteri kitlesini bireysel emeklilik içine çekmek. Bizim en büyük hedeflerimizden biri pastayı, sektörü büyütmek. Pastayı büyüttüğümüzde alacağımız dilim de büyüyecektir'' diye konuştu.

Kıymetli madenlere dayalı yeni fonlar
Garanti Emeklilik Genel Müdürü Erhan Adalı, önümüzdeki günlerde Türkiye Finans ile birlikte karar vererek belki kıymetli madenler ve çeşitli enstrümanları da bu fonun içine alabilme ihtimali bulunduğunu dile getirdi. Sektörün henüz beklediği yatırım çeşitliliğine ulaşamadığını belirten Adalı, GES'in Hazine bonosu gelirlerine yakın bir geliri olduğunu belirterek bu fonu alan müşterilerinin iyi bir gelir elde edeceğini savundu.

Hiç yorum yok: