1 Mart 2010 Pazartesi

FAİZLER DÜŞÜYOR, PARAMI NEREYE YATIRAYIM?

İş Yatırım, Haftaya Bakış raporunda,parasını nereye yatıracağını soranlara TL önermeye devam ediyor. İşte, İş Yatırım'ın önerileri:

Türk lirası önermeye devam ediyoruz…
Politika cephesinde gerginliğin azalması ve Yunanistan’a destek verileceğine yönelik açıklamalar piyasadaki havanın olumluya dönmesine katkı sağladı. Yurtiçi piyasada TL, Cuma gününe göre güçlenerek 1.542 ün altına geriledi. Önümüzdeki günlerde de TL’nin küresel piyasaları takip etmeye devam etmesini bekliyoruz. USD/TL’nin kısa vadede 1,53-1,55 bandında işlem görmesini bekliyoruz. Siyaset cephesinde ve küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler nedeniyle kısa dönemde Türk lirasında oynaklık artabilir. Orta vadede Türk lirası ile ilgili olumlu görüşümüzü koruyoruz.

Eurotahvillerde orta ve kısa vadelerde “TUT” tavsiyemizi koruyoruz
Yurt içinde geçtiğimiz hafta başından bu yana süren gergin siyasi havanın dağılmaya başlamasının etkisiyle orta vadeli Türk eurotahvillerinde 75 cent, uzun vadelilerde ise $1 dolayında toparlanma gözlendi. Türkiye 2030 vadeli gösterge eurotahvil $1.00 değer kazanarak $158.50’den Londra seansını sonlandırırken, 5 yıllık $ Türkiye CDS’i yaklaşık 13 puan daralarak 189/193 seviyesinden işlem gördü.

TÜFE’ye endeksli kıymetler ile orta vadeli kıymetlerde “AL” önerimizi koruyoruz
Hazine’nin borçlanma ihtiyacının azalmış olmasının özellikle son günlerde global piyasalardaki belirsizlikler ve yurt içinde yaşanılan politik belirsizliklerin neden olduğu gerginlik ortamında yatırımcıları bir nebze rahatlatmasını bekliyoruz. Piyasaların bu hafta açıklanacak olan enflasyon verilerine ve ihalelere odaklanmasını bekliyoruz. Yarın 21-ay vadeli gösterge kıymet ihalesi ile 5-yıl vadeli TÜFE’ye endeksli kıymetin ihaleleri gerçekleşecek. Her iki ihaleye de talebin güçlü olmasını bekliyoruz.

Hisse Senetleri piyasası için "BİRİKTİR" önerimizi koruyoruz…
Geçtiğimiz haftayı IMKB %7’lik değer kaybıyla 50.000 puanın hemen altında 49.705 seviyesinden kapattı. MSCI Türkiye endeksi geçen hafta %8 değer kaybederek MSCI Geliştirmekte olan ülkeler endeksinin %8, MSCI Orta ve Doğu Avrupa endeksinin %7 altında getiri sağladı. Bankacılık endeksi %9’luk değer kaybıyla endeksin düşüşüne en fazla etki eden sektör olurken defansif Gıda endeksi

%1’lik getirisiyle IMKB-100’ün %8 üzerinde kazanç sağladı. Geçen hafta pek çok şirketin kârı beklenti üzerinde gelmesine ve S&P’nin Türkiye kredi notunu yükseltip görünümü pozitife çekmesine rağmen artan politik risk IMKB’yi aşağı çekti. Hisse senetleri piyasası için "BİRİKTİR" önerisi vermeye devam ediyoruz. 61,000 puan endeks hedefimiz yüzde 23 oranında bir artış potansiyeline denk geliyor.

Hiç yorum yok: