26 Şubat 2010 Cuma

KONUTA YÜZDE 10 ZAM BEKLENİYOR

Garanti Mortgage Genel Müdürü Cemal Onaran, inşaat sektörünün 2009'un ilk 9 ayında yüzde 19 küçüldüğünü ancak son çeyrek rakamlarda düzelmeler olduğunu, en kötü dönemin arkada kaldığını söyledi. Onaran, Garanti Mortgage olarak bu yıl 3 milyar liranın üzerinde 40 bin adet kredi kullandırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

KONUT FİYATLARI %10 ARTAR
Konut sektörünün de küçülmeye devam ettiğini ifade eden Onaran, ''2010'da stokların erdiğini, yeni işlere bakıldığını göreceğiz. İnşaatçı firmalar geçmişte başladığı işleri teslim ediyor. Münferit bir iki firma dışında projeyi başaramamış firmaya rastlamadık. Bu sevindirici'' dedi. Şu anda gelinen faiz seviyesi ile konut değerleri arasında ters ilişki olduğunu çok yakın gelecekte konut fiyatlarında bir hareketlenme olacağını öngören Cemal Onaran, "Bir anda büyük sıçramaları göreceğiz. Stokların eritilmesinde bir noktaya gelindiğinde, 2010 yılı için eğer bu trend bozulmadığı takdirde yaklaşık yüzde 8-10'luk konut fiyatlarında artış görüyorum. Bence konut almak için iyi bir zaman'' diye konuştu.

5 yılda 130 bin kişiyi ev sahibi yaptık
Onaran, ertelenen taleplere paralel olarak konut kredileri piyasasının son 5 yılda yaklaşık 15 kat büyürken, Garanti Bankası'nın aynı sürede 26 kat büyüdüğüne dikkat çekti. Onaran, "Garanti olarak bugüne kadar 130 bin kişiyi ev sahibi yaparak sektör liderliğimizi daha da sağlamlaştırdık" dedi. Konut satışlarında sektör genelinde ise geçen yıl 530 bin yeni konut satıldığını anlatan Onaran, mortgage kredilerinin de yüzde 13 artışla geçen yıl sonunda 42.5 milyar liraya ulaştığını ifade etti. Şu an sektörde günde bin ile bin 200 adet kredi kullandırıldığını aktaran Onaran, "Bu tempo ile gidersek bu yıl 50 milyar lirayı çok rahatlıkla göreceğiz'' diye konuştu.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Xavi Gerad Jude Am. Aiicco Sigorta plc Temsilcisi. Biz 3% anaSayfa Ödeme oraninda Kredi sunuyoruz.Bu (CEO) e-posta adresine bizimle irtibata ilgilenen
varsa: xavigeradloanfirm@yahoo.com
Eklendi sadece Aiicco Sigorta plc Izin Alir 20 yas üzeri yazidan.
Bireysel Krediler Yatirim.
Isletme Kredileri Yatirim.
Konsolidasyon Kredi.
Insaat Krediler.
Bir'in Daha yaygin Ödeme yasindaki Your Language.
Plani Çirak AYLIK ve yillik Ödemeler arasinda yorumsuz yapin.
Esnek Kredi kosullari.
Yil 5000 8000.000.00 Euro Kadar Kredi yok.
FIRMAMIZ Güvenilir, Verimli, hizli ve yürüt BIR islemdir. Bize bugün.SR GERAD JUDE Yatirim plc: Yanitlar Isim gönderilmesi gerekmektedir, E- posta: xavigeradloanfirm@yahoo.com