12 Şubat 2010 Cuma

AKBANK, BU YIL 600 PERSONEL ALACAK

Geçen yıl küresel kriz nedeniyle kredilerde temkinli bir politika izleyen Akbank, bu yıl agresif bir büyüme planı çizdi. 2009 yılında kredi hacmi yüzde 9.1 küçülen Akbank, bu yıl yüzde 20 oranında büyümeyi hedefliyor. Önceki akşam genel müdür yardımcılarıyla birlikte ilk defa ekonomi basınının karşısına çıkan Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, bu yıl 50 şube açıp 600 yeni personel alınacağını ve mevcut şubelerin yapılanması, teknoloji ve alternatif dağıtım kanalları da dahil olmak üzere toplam 350 milyon liralık yatırım yapmayı planladıklarını açıkladı. Akkurt, bunun yaklaşık 155 milyon dolarlık kısmının belli teknolojilerin altyapısına harcanacağını, geri kalan miktarın şube yenilenmesi, şube açılımları, ATM alımı gibi konulara yatırılacağını söyledi

KREDİLERDE YÜZDE 20 BÜYÜME
2010'DA ATM yatırımlarına devam edeceklerini, internet kanalında da iyileştirmeler yapacaklarını kaydeden Akkurt bu yıl kredilerde yüzde 20 civarında büyüme, mevduatta yüzde 16-18 bandında büyüme hedeflediklerini, takipteki kredileri yüzde 3,3'e düşürmeyi öngördüklerini bildirdi.
Ziya Akkurt, bir gazetecinin, "Türkiye'de bankalar sanki cezalandırılıyormuş gibi bir hava yaratılıyor?" sorusu üzerine ise esprili şekilde, ''Biz Türk bankaları uslu bankacılık yaptık. Niye cezalandırılıyoruz anlamıyorum'' karşılığını verdi. Akkurt, şöyle konuştu: "Biz Türkiye'de kumar oynamadık, toksik asset yaratmadık ama kredileri bankalar azalttılar diye çok yüklenildi. Bunun iki sebebi var. Bir; talep olmadığı için zaten kredi rakamları düştü. İki; firmaların kendileri, mal sattıkları daha küçük ölçekli firmalara verdikleri kredileri kapattılar. Hiç kimse açık hesap veya çek almaz oldu. Hiç kimse bunu tartışmadı. Biz başarılı olanı arada bir taşlamayı severiz herhalde. Kamuoyunda öyle bir trend oluştu. 'Yurt dışında öyle, o zaman Türkiye'de de böyle' diye düşünüldü."

Hüsnü Bey'i izlemekten zevk duyacağız
Akbank Genel Müdürü Akkurt, Hüsnü Özyeğin'in bankacılık sektörüne geri dönmesiyle ilgili de rekabetin ''güzel'' olduğunu vurgulayarak, günümüzde Türkiye'de rekabetin hizmet kalitesi ve hizmet sunma yönünde yoğunlaştığını belirtti. Akkurt, Hüsnü Bey'in de tekrar sahalara dönmesi bize mutluluk verir. Mutlaka piyasaya yeni şeyler katacaktır. Onu izlemekten zevk duyacağız'' yorumunuyaptı.

Zaten IMF'nin de anlamı kalmadı
IMF ile ilgili ise Akkurt, şu görüşlerini dile getirdi: ''Türkiye bence makus talihini yıkmıştır. IMF'siz de yoluna devam edebilecek kapasitede bir ülkedir. 2009'un sonunda olsaydı belki piyasalarda güven teşkil edebilirdi. Şimdi olmasının bana göre bir anlamı kalmadı. Not artışları zaten geldi. Şu sıralarda her şey Hesaplarımız IMF olmayacakmış gibi. Eğer olursa ortaya koyduğumuz rakamlar daha iyiye gider."

Ayfer ARSLAN-AKŞAM

Hiç yorum yok: