24 Şubat 2010 Çarşamba

HALKBANK, 2 BİN YENİ PERSONEL ALACAK

Halkbank bu yıl 60 yeni şube açıp 2 bin personel işe alacak. Halkbank'ın şubelerinin ağırlıklı Anadolu illerinde olduğunu belirten Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın, bu yıl 60 şubenin yarısını İstanbul'da açacaklarını belirtirken, "2010 yılında 2 bin kişinin daha Halkbank ailesine katılması bekleniyor. Gençlerin bankamıza ilgisi yoğun. Arkadaşlarımız mülakatlara devam ediyor. Bankamızda çalışmak için 150 bin kişi sınavlara katıldı" dedi.
Halkbank'ın 2009 yılı finansal sonuçlarına ilişkin İstanbul'da bir basın toplantısı düzenleyen Aydın, bankacılık sektörününün 2009'da kullandırdığı nakdi kredilerin yüzde 6.9 artarken Halkbank'ın yüzde 25.6 artış sağladığını vurgulayarak, "Küresel finansal kriz nedeniyle sektör genel olarak risk iştahını kaybedip farklı alanlara yönelirken biz kredi kullandırmada ısrarcı olduk. Yağmurlu günde şemsiyemizi kapatmadık. Krizden ürkmedik. Panik yapmadık" diye konuştu.

GYO ŞİRKETİ KURACAK
Toplantıda 2010 yılı hedefleri ve beklentilerini de anlatan Aydın, bankacılık sektörü genelinde toplam kredi hacminin yüzde 15 oranında büyümesinin beklendiğini vurgularken, Halkbank olarak yüzde 20'nin üzerinde büyümeyi hedeflediklerini aktardı. 2010 yılında gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi kurmayı da planladıklarını anlatan Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın, "Duran aktifte ciddi gayrimenkulümüz var. Bunların daha iyi değerlendirilmesi için yakın zamanda bir şirket kurulacak" dedi.

BALKANLAR'A AÇILACAK
Bu yıl yurt dışı faaliyetlere de ağırlık vereceklerini dile getiren Aydın, "Başta Balkanlar olmak üzere, etkinliğimizi artıracağına inandığımız yakın coğrafyalarda fırsatları değerlendireceğiz. Halkbank, yakın coğrafyalarda çok etkili oyuncu haline gelecek. Danışman firmalar çalışıyor" derken, yurt dışı açılımın banka satın alma veya şube açılışı şeklinde olup olmayacağı konusunda ise detaylı bilgi vermedi.

1.6 milyar TL net kar
Halkbank'ın 2009 yılında 1 milyar 631 milyon TL net kar elde ettiğini açıklayan Hüseyin Aydın, şöyle devam etti: "Biz bu parayı nereden kazandık? 2005'te karımızın yüzde 29'u kredilerden, yüzde 71'i menkul değerlerdendi. Yani kağıttan kazanmışız. 2008'de yüzde 55'i krediler, yüzde 45'i menkul değerlerden geldi. 2009'da karda kredilerden gelen pay yüzde 65, menkul değerlerden gelen yüzde 35 oldu. Bizim karlılığımız 2010 yılında da sürdürülebilirdir. 'Bankalar 2009'daki karlılıkları 2010'da göremeyecekler' deniyor. Biz bir defalık kar yapmadık, 'kazan-kazan' ilkesiyle hareket ettik."

Varlık Barışı ile 100 milyon TL'lik kaynak
Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Varlık Barışı ile Halkbank'a ne kadar tasarruf geldiğine ilişkin bir soru üzerine, 100 milyon liralık kaynağın geldiğini söyledi. Bu arada Aydın Halkbank'ın bireysel kredilerde de hızlı büyüdüğüne dikkat çekerek, "Bireysel kredilerde bankacılık sektörü yüzde 11 büyürken, Halkbank yüzde 33 ile sektörün 3 katı büyüklüğe ulaştı" dedi.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Xavi Gerad Jude Am. Aiicco Sigorta plc Temsilcisi. Biz 3% anaSayfa Ödeme oraninda Kredi sunuyoruz.Bu (CEO) e-posta adresine bizimle irtibata ilgilenen
varsa: xavigeradloanfirm@yahoo.com
Eklendi sadece Aiicco Sigorta plc Izin Alir 20 yas üzeri yazidan.
Bireysel Krediler Yatirim.
Isletme Kredileri Yatirim.
Konsolidasyon Kredi.
Insaat Krediler.
Bir'in Daha yaygin Ödeme yasindaki Your Language.
Plani Çirak AYLIK ve yillik Ödemeler arasinda yorumsuz yapin.
Esnek Kredi kosullari.
Yil 5000 8000.000.00 Euro Kadar Kredi yok.
FIRMAMIZ Güvenilir, Verimli, hizli ve yürüt BIR islemdir. Bize bugün.SR GERAD JUDE Yatirim plc: Yanitlar Isim gönderilmesi gerekmektedir, E- posta: xavigeradloanfirm@yahoo.com