18 Şubat 2010 Perşembe

TÜRKİYE'DEKİ KOBİ'LER EKONOMİK BÜYÜMEDEN UMUTLU

HSBC Grubu'nun 2007 yılından beri uyguladığı, "HSBC KOBİ Güven Araştırması" sonuçları açıklandı. 20 ülkeden 6 bin 301 KOBİ'nin katıldığı araştırmada, Türkiye 117 Endeks değeri ile Avrupa'da en pozitif tablo çizen pazarı oluşturuyor. Araştırma sonuçlarına göre, Türkiye'deki KOBİ'lerin yüzde 41'i ekonomik büyümenin artacağına, yüzde 38'i aynı seviyeyi koruyacağına inanıyor. Ayrıca Türk KOBİ'lerinin 2010 yılının ilk yarısında sermaye yatırımlarını artırma konusunda kararlı olduğu da dikkati çekiyor.
HSBC KOBİ Güven Araştırması'na Asya, Orta Doğu, Avrupa, Kuzey ve Latin Amerika'da faaliyet gösteren firmalar katıldı. Bu yıl araştırmaya Türkiye'nin ilk defa 300 firma ile katıldığını belirten HSBC Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı'ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Özkaya, Türkiye'deki KOBİ'lerin ekonomik büyüme, sermaye yatırım ve istihdam planlarına bakıldığında iyimser havanın daha da dikkat çektiğini vurguladı. Türkiye, 117 Endeks değeri ile Avrupa'da yerel ekonomideki gelişime en olumlu bakan ülke olarak öne çıkarken, Türkiye'yi İngiltere ve Fransa izledi.

IRAK'DA AKTİF ROL
HSBC İşletme Bankacılığından Sorumlu Grup Başkanı Erol Sakallıoğlu da KOBİ'lere 2.7 milyar liralık finansman desteğinde bulunduklarını belirtirken, küçük ve orta ölçekli işletmelerin özellikle Orta Doğu pazarlarında ihracat şansının yüksek olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti: "Gelişmekte olan pazarlara mal satmak daha kolay. Ancak Irak'ta güvenlik nedeniyle iş yapmak zordur. HSBC olarak orada varız. O bölgeye mal satmak isteyen firmalarımızın güvenilir çözümlerle yanında olmak istiyoruz" dedi.
Ayfer ARSLAN

Hiç yorum yok: