2 Şubat 2010 Salı

İNTERNET ŞİFRENİZ ARTIK KARTINIZA YÜKLENECEK

Visa Europe ve Yapı Kredi işbirliğiyle tek kullanımlık şifre üreten kredi kartı ''Visa World Pin Kart''ı hizmete sunuyor. İtalya, İsviçre, İsrail ve İngiltere ile birlikte aynı anda Türkiye'de de kullanıma sunulacak olan kartı ilk etapta nisan ayında Yapı Kredi çalışanları test edecek. Pilot uygulamanın ardından yılın ikinci yarısında da ticari olarak piyasaya sürülmesi hedefleniyor.
Visa Europe Türkiye Ülke Direktörü Nur Öztin Kurak, Türkiye'de bu uygulamayı ilk kez Yapı Kredi Bankası ile gerçekleştirdiklerini, buradaki pilot çalışmanın ayrıca Avrupa'da en büyük pilot çalışma olma özelliği taşıdığını söyledi.

HEDEF 20 BİN KART
Yapı Kredi Perakende Bankacılık Yönetimi Kredi Kartları Pazarlama Direktörü Serkan Ülgen
de Türkiye'de gerçekleştirilen her 100 liralık bireysel tüketim harcamasının 6 lirasının Worldcard ile yapıldığına işaret eden Ülgen, üzerinde 3 yıl boyunca şifre tasarlayacak kadar uzun kullanımlı pili bulunan kartın öncelikle internet bankacılığı işlemlerinde kullanılacağını, daha sonra telefon bankacılığı ve alışverişlerde kullanımını sağlayacaklarını söyledi. Ülgen, ticari tanıtımın ardından ilk yılın sonunda 20 bin karta ulaşmayı hedeflediklerini ekledi.

Arkasında küçük LED ekranı var
Kartın arka yüzünde 10 rakamdan oluşan bir klavye ve küçük bir LED ekran bulunuyor. 3 yıl civarında şifre tasarlayacak kadar pil ömrüne sahip Visa World Pin Kart, tüketicilerin pin kodunu ekrana girmesiyle ek bir cihaza gerek kalmadan tek kullanımlık şifre üretebilecek

Hiç yorum yok: