21 Haziran 2010 Pazartesi

YAPI KREDİ, DOLAR KURUNA ENDEKSLİ YENİ FON ÇIKARIYOR

Yapı Kredi, USD/TL kurunun yatırım dönemi süresince belirlenen bant aralıkları içinde kalacağını öngören yatırımcılarına yüksek getiri sağlamayı hedefleyen %100 Anapara Garantili Yedinci Alt Fon için talep toplamaya başlıyor. 21-24 Haziran 2010 tarihleri arasında halka arzı gerçekleştirilecek Yedinci Alt Fon yatırımcılara yeni bir alternatif sunuyor
MİNİMUM 5 BİN TL İLE YATIRIM
Yatırım döneminin 25 Haziran 2010’da başlayıp, 11 Mayıs 2010 tarihinde sona ereceği (320 gün) Yapı Kredi %100 Anapara Garantili Yedinci Alt Fonu’na minimum 5 bin TL ile yatırım yapılabilinecek. Fon’a alım başvuruları ise Yapı Kredi şubelerinden gerçekleştirilecek.

GETİRİSİ NASIL HESAPLANACAK?
Fon’un yatırım dönemi on adet gözlem döneminden oluşuyor. Fon’un yatırım dönemi başlangıcında, USD/TL kuru bant aralıklarının alt ve üst sınırlarını oluşturan kuruş değerler belirleniyor. Bu kuruş değerler Fon’un yatırım dönemi boyunca değişmeyecek. Bunun yanında her gözlem döneminin başlangıcında spot USD/TL kuruna göre o dönem için geçerli olacak bant aralığı tekrar oluşturulacak. Her bir gözlem dönemi boyunca USD/TL kuru değerleri günlük olarak izlenecek ve o alt dönem için belirlenmiş olan bant aralığı ile karşılaştırılacak. Yatırım dönemi sonunda Fon’un performansı, bant aralıkları içinde kalınan toplam gözlem alt dönemi sayısına göre belirleniyor.

Hiç yorum yok: