30 Haziran 2010 Çarşamba

İHRACAT, MAYIS AYINDA 'ALTIN' İLE PARLADI

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, mayıs ayında ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 34.5 artarak 9.9 milyar dolar oldu. İthalat ise yüzde 35.4 artışla 14.7 milyar dolara çıktı. Mayıs ayı dış ticaret açığı 4.8 milyar dolar olarak gerçekleşti. Son 12 ay itibarıyla toplam ihracat 108 milyar dolar, ithalat ise 159 milyar dolar oldu.
İş Yatırım Ekonomisti Burcu Ünüvar, aylık ihracat performansını şöyle değerlendiriyor:
"Aylık ihracat performansının, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin daha önce yayınladığı verilerin üzerinde geldiğini görüyoruz. Aradaki fark bir kez daha değerli metal ihracatından kaynaklanıyor. Ancak özellikle altında kaynaklanan bu ihracat desteğinin sürdürülebilir olmasını beklememek gerekir. Nitekim, bu tek-seferlik destek çıkartıldığında Mayıs ayı ihracat rakamının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 35 yerine yüzde 25 oranında yükseldiği görülecek."
Özetle; altın fiyatlarındaki artış ihracatın mayıs ayı performansını etkileyen en önemli faktör oldu.

3 yorum:

Mrs Vanda Mraiana dedi ki...

Dikkat.

Eğer acil kredi ihtiyacınız var mı? Yatırım kredisi? Yapı kredi? Öğrenci kredi? Borç konsolidasyonu kredi? Işletme kredisi? daha fazla bilgi için (vandamariana111@gmail.com) ileri e-posta..

İlginiz için teşekkürler..

Bayan Vanda Mariana.

Axis Capital Holdings Limited dedi ki...

Dikkat, kisisel islerinizi baslatmak için kredi almaya ihtiyaciniz var mi? biz% 3 faiz oraniyla kredi veririz, ilgileniyorsaniz lütfen simdi bu e-postayla bizimle iletisime geçin: finance_institute2015@outlook.com

Adsız dedi ki...

Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.