2 Haziran 2010 Çarşamba

HANGİ TÜRK BANKALARI YUNANİSTAN'DA BANKA ALACAK?

BDDK Başkanı Tevfik Bilgin'in "Türk bankalarının artık yurtdışına açılma zamanının geldiğini ve yakın coğrafyada fırsatlar bulunduğuna" ilişkin mesajının ardından Irak'da 2 şube açacağını bildiren İş Bankası ilk harekete geçen banka olurken, bazı Türk bankalarının da Yunanistan'da banka satın almak için görüşmeler içerisinde oldukları öğrenildi.

'BİZİ ALIN' TEKLİFİ YAĞIYOR
Kulislerde Ziraat Bankası, Halkbank ve Türkiye İş Bankası'nın Yunanistan'da banka arayışında olduğu konuşulurken, Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, geçen hafta yaptığı açıklama ile bu konuda ilk sinyali verdi. Yunanistan'daki birçok büyük ölçekli bankadan 'bizi alın' teklifi aldıklarını dile getiren Çağlar, özellikle Balkan coğrafyasında, Orta Doğu ve Türk Cumhuriyetlerinde strateji olarak etkin bir hale geleceklerini aktarmıştı. Çağlar, "Çünkü Türk bankacılığının 2001’de yaşadığı deneyimlerle krizi rakiplerine göre hafif atlatmış olması ve Türk bankacılarının bu coğrafyalarda rekabet ettiği rakiplerinin yavaş yavaş geriye çekilmiş olmasının getirdiği fırsatla Türk bankacıları olarak özellikle Rusya’da Balkan coğrafyasında ve Türk Cumhuriyetlerinde pozisyon almaya çalışıyoruz" dedi.

HALKBANK VE İŞBANKASI DA İLGİLİ
2010 yılında yurt dışı faaliyetlere ağırlık vereceklerini belirten Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın da, en son İstanbul'da yapılan toplantıda başta Balkanlar olmak üzere etkinliklerini artıracaklarına inandıkları yakın coğrafyalarda fırsatları değerlendireceklerini açıklamıştı. Aydın, "Halkbank, yakın coğrafyalarda çok etkili oyuncu haline gelecek. Danışman firmalarımız çalışıyor" dedi. Bu arada Irak'ın yanısıra Mısır ve Azerbaycan için de girişimlerde bulunan İş Bankası'nın da Balkanlarda büyüme konusunda uzun zamandır istekli olduğu biliniyor.

1 yorum:

Axis Capital Holdings Limited dedi ki...

Dikkat, kisisel islerinizi baslatmak için kredi almaya ihtiyaciniz var mi? biz% 3 faiz oraniyla kredi veririz, ilgileniyorsaniz lütfen simdi bu e-postayla bizimle iletisime geçin: finance_institute2015@outlook.com