30 Haziran 2010 Çarşamba

SERİ NUMARASINDA F, G, M, S, T VE Y OLAN EUROYA DİKKAT

Süper-Euro kurulursa, güçlüler zayıf halkaların eurosunu kabul etmeyecek. Banknotun hangi ülkenin olduğu seri numarasından anlaşılıyor. F, G, M, S, T veya Y ile başlayanlardan uzak durun.
Avrupa'da kuzey ülkelerinin, güneydekileri bırakarak yeni bir sistem kuracakları dedikoduları, şu an dolaşımda olan euroları da etkileyecek. Daily Telegraph gazetesindeki Ian Cowie imzalı bir analiz yazısına göre, cüzdanlardaki euroların seri numaraları da hayati bir önem taşıyor. Nitekim Almanların başını çektiği grup, Avrupa'nın zayıf halkalarını bırakıp, 6-7 ülke olarak, euroya devam kararı alabilir. Bu durumda bu ülkeler birlikten attıkları zayıf ülkelerin eurolarını da almak istemeyecektir. Hatta şu an bile Almanya halkı, Yunanistan, İtalya, İspanya gibi ülkelere ait banknotları almamaya özen gösteriyor.

EN SAĞLAMI X, YANİ ALMANYA
Bütün euro banknotları Avrupa Merkez Bankası tarafından basılsa da, seri numaralarındaki büyük harf onların orijinini belli ediyor. Buna göre X Almanya'yı, N Avusturya'yı simgeliyor. Seri numaraları P, L, U ve Z harfleriyle başlayan eurolar da sırasıyla Hollanda, Finlandiya, Fransa ve Belçika'ya ait. Öte yandan F, G, M, S, T ve Y harfleri de sırasıyla zayıf halkalar olan Malta, Kıbrıs, Portekiz, İtalya, İrlanda ve Yunanistan orijinli anlamına geliyor.

AKŞAM

1 yorum:

Axis Capital Holdings Limited dedi ki...

Dikkat, kisisel islerinizi baslatmak için kredi almaya ihtiyaciniz var mi? biz% 3 faiz oraniyla kredi veririz, ilgileniyorsaniz lütfen simdi bu e-postayla bizimle iletisime geçin: finance_institute2015@outlook.com