31 Mayıs 2010 Pazartesi

YAPI KREDİ'DEN DOLAR KURUNA ENDEKSLİ YENİ FON

Yapı Kredi, portföylerini çeşitlendirerek getirilerini yükseltmek isteyen yatırımcılara üç farklı USD/TL kuru bandı içinden yatırım dönemi boyunca kalacağı banda göre getiri elde etme imkanını sunan anapara garantili bir fon daha sunuyor. B Tipi %100 Anapara Garantili Hareketli Frekans Alt Fonu için 1- 3 Haziran 2010 tarihleri arasında talep toplanacak.
Yatırım vadesi yaklaşık 8 ay ve yatırım tutarı minimum 5 bin TL olan fon için başvuru Yapı Kredi şubelerinden yapılabiliyor.

ÜÇ AYRI SEÇENEK SUNULUYOR
Yapı Kredi Portföy Yönetimi Genel Müdürü Gülsevin Yılmaz
, "Talep toplamaya başladığımız Hareketli Frekans Alt Fonu, USD/TL kurunun önceden belirlenen geniş, orta ve dar olmak üzere üç bant aralığından herhangi biri içinde kalması durumunda, ilgili bant için belirlenen performansı yatırımcısına sağlıyor. Önümüzdeki dönemde başta anapara garantili fonlar olmak üzere yatırımcılarımıza yeni yatırım enstrümanlarını sunmaya devam edeceğiz" dedi.

GETİRİ NASIL HESAPLANIYOR?
Fon’un yatırım dönemi başlangıcındaki USD/TL kuru dikkate alınarak üç farklı USD/TL bant aralığı oluşturulup her bir bant için farklı getiri oranı belirleniyor. Yatırım dönemi boyunca USD/TL kuru günlük değerleri gözlemleniyor. Bu dönem içindeki tüm USD/TL kuru değerlerinin, yatırım dönemi başlangıcında belirlenen üç banttan hangisi içinde kaldığına bağlı olarak Fon, vade sonunda yatırımcısına o bandın getirisini kazandırıyor. USD/TL kurunun yatırım dönemi boyunca herhangi bir gün en geniş bandın da dışına çıkması durumunda, Fon müşterisi vade sonunda anaparasını geri alıyor.

Hiç yorum yok: