22 Mayıs 2010 Cumartesi

KONTÖR DOLANDIRICILIĞINA DİKKAT!

Çalıştığım bankadan dün "Kontör dolandırıcılığına dikkat" başlıklı bir mail aldım. Son günlerde kart ve internet bankacılığı dolandırıcılığının artmasına paralel sahtekarların geliştirdiği son yöntemlere karşı uyanık olmak açısından bu uyarı mailini sizlerle paylaşmak istedim:
-Kredi kartınız veya banka hesabınız vasıtasıyla tanımadığınız kişilere ya da kurumlara, ATM'den para gönderimi / kontör yüklemesi gibi işlemleri yapmayın. (Bu konuda resmi daireler ya da ödül programlarının isimleri kullanarak dolandırıcılık işlemleri yapıldığı bilinmektedir)
-Güvenliğiniz için kredi kartı ya da hesaptan para çekmek için kullandığınız kart şifresini (personelimiz dahil) şahsınız dışında kimse ile paylaşmamanız tavsiye edilmektedir.
-Şifre belirlerken birbirini takip eden sayılar ya da doğum tarihi gibi kolaylıkla tespit edilebilecek şifreleri değil, sizin hatırlamakta zorlanmayacağınız fakat art niyetli kişilerce tahmin edilemeyecek şifreleri belirlemeniz tavsiye edilmektedir.
-DenizBank tarafından telefon/sms/e-posta aracılığıyla, size ait hesapların güvenliğini sağlayan kullanıcı adı / eparola / şifre bilgileri / kişisel bilgiler hiçbir zaman istenmemektedir.
-Buna benzer şüpheli bir durumla karşılaştığınızda lütfen bankanızın çağrı merkezini hemen arayın.

Hiç yorum yok: