28 Mayıs 2010 Cuma

BDDK, BANKACILARI ANKARA'DA SÖZLÜ SINAVA ÇEKECEK

TBB'nin Genel Kurulu'na katılan BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, bankacılar tarafından 'sürpriz' olarak değerlendirilen genel müdür ve genel müdür yardımcıları atamalarına ilişkin yeni kararlarını açıkladı. Bankaları yöneten kişilerin olduğuna işaret eden Bilgin, Avrupa'da bazı ülkelerde uygulanan ve dünden itibarne hayata geçirecekleri uygulamayı şöyle aktardı: "27 Mayıs 2010'dan itibaren atama yapacağınız genel müdür ve genel müdür yardımcılarını bizzat ben ve gerekli göreceğim bürokratlarım tarafından Ankara'da konuk etmek istiyoruz, onlara çay ikram etmek istiyoruz, onlarla konuşmak istiyoruz. Çünkü CV üzerinden değerlendirebiliyoruz. Biz yüz yüze konuşmak istiyoruz. Acaba Bankacılık Kanununu okumuş mu? İlgilendiği alandaki hususlara hakim mi? Bu konudaki görüşlerimizi daha sonra ilgili genel müdür veya yönetim kurulu başkanına iletmeyi düşünüyoruz."

YURTDIŞINA AÇILIN ÇAĞRISI
BDDK Başkanı Tevfik Bilgin'in diğer mesajları satırbaşları ile şöyle:
-Türk bankalarına ön vergi gereksiz. Bankacılar zeki insanlardır. Bir yere vergi koyarsanız bunun maliyetini başka yere yansıtır.
-Bankalarımız artık ülke içinden ülke dışına projeler geliştirsin. Beklediğiniz her gün kayıptır. Ortadoğu'ya Kazakistan'a gidin.
- Size her türlü desteği sağlamaya hazırız. Gerekirse, eğer imkanımız varsa mevzuatımızda size tatlandırıcı unsurlar da getirebiliriz
-TBB'nin gelecek genel kurulunda inşallah en 2-3 bankamızın yurtdışında muhtelif aksiyonlar almasını görmek istiyoruz.
-Krizdeki duruşunuz, bu sefer dedikodu mekanizmalarının çalışmaması, alınan dersler ve devlete tek kuruş yük getirmemenizle bile övgüyü hak ettiğinizi düşünüyorum.
-Bundan sonra da önümüzdeki günlerde, özellikle 3'er aylık dönemlerde yaptığınız kısmen de olsa öldürücü rekabet, ayağına basma, bilanço büyütme hususlarına dikkat edeceğinizi, ücret ve komisyonlarda, faizlerde tüketiciyi de düşünerek fiyatlama yapacağınızı ve reel sektörün artık daha fazla yanında olarak global krizi hep beraber atlatmamızı temenni ediyorum.

Hiç yorum yok: