20 Kasım 2009 Cuma

KARTTA 'PARAN KADAR HARCA' DÖNEMİ

. Bank Asya, temassız işlem yapabilen ön ödemeli banka kartı DIT Pratik'i yeniledi. DIT Pratik, kart sahibine karta önceden yapılan para yüklemesi kadar kullanım imkanı sunuyor. Bakiyesi biten DIT Pratik kartlara Bank Asya şubelerinden, ATM’lerinden ve anlaşmalı üye işyerlerinden kolayca para yüklemesi yapılabiliyor. DIT Pratik, harcadıkça ve yükledikçe puan kazandırıyor.
Üzerindeki çipe önceden tanımlanan bilgiler sayesinde DIT Pratik, kullanan kişinin özelliklerini tanıyor. Bu sayede toplu taşıma araçlarında indirim kartı ve aylık abonman kartı; anlaşmalı üniversitelerde öğrenci kimlik kartı olarak kullanılabiliyor. Bu özelliği sayesinde DIT Pratik’in, ileride uygulanacak projelere bağlı olarak anlaşmalı işyerlerinde personel kimlik kartı; sitelere özel güvenlik giriş kartı; otopark giriş-çıkışlarında otopark fişi; maç, sinema, konser gibi etkinliklerde giriş bileti olarak da kullanımı mümkün olacak.

BEŞ ÇEŞİDİ VAR
İsimsiz DIT Pratik: Hesap açtırmadan yükleme noktalarından 5 TL’lik ücret karşılığında alınan İsimsiz DIT Pratik kart üzerine bir defada 300 TL, bir yılda toplam 2.000 TL yükleme yapılabiliyor.
İsimli DIT Pratik: Bank Asya şubelerinden talep karşılığı isme özel bastırılarak ücretsiz olarak anında kolayca alınabilen DIT Pratik kart için hesap açtırma şartı aranmıyor. Bank Asya hesabına bağlatıldığında ATM kartı özelliği kazanıyor. Harcadıkça ve yükledikçe puan kazandırıyor.
DIT Pratik Hediye: İnsanların sevdiklerine hediye olarak alacakları DIT Pratik Hediye, Türkiye’de bu amaçla üretilen ilk kart olma özelliğini taşıyor. Üzerine 2.000 TL’ye kadar para yüklenebiliyor. İsimsiz olarak basılabildiği gibi kartın üzerine istenen mesaj da yazılabiliyor. Bakiyesi biten karta yeniden yükleme yapılabiliyor.
DIT Pratik Harçlık: 15 yaşın altındaki öğrencilere yönelik olarak hazırlanan DIT Pratik Harçlık ile elden harçlık verme devri kapanıyor. Sadece içine yüklenen bakiye kadar harcama imkanı sunan DIT Pratik Harçlık, istenirse bir hesaba bağlanarak çocukların bu hesaptaki parayı kullanmasına da imkan tanıyor. Çocuklara tutumlu olmayı öğretirken ebeveynlere de çocuklarının nereye ne harcadığını internet üzerinden görme ve takip etme imkanı sunuyor. Harcadıkça ve yükledikçe puan kazandırıyor.
DIT Pratik Kampüs: Üzerinde sahibinin isim, üniversite ve fakülte bilgileri ile fotoğrafı bulunan DIT Pratik Kampüs, hem öğrenci kimlik kartının yerini alıyor, hem de kampüs içerisinde nakit ihtiyacına son veriyor. Kampüs içerisinde yemekhanede, kantinde temassız işlem özelliği ile ödeme imkanı sunarken otopark giriş kartı, kütüphane kartı vb. amaçlarla da kullanılabiliyor. Karta özel giriş yetkileri tanımlanarak bazı bölümlere ve katlara girişler sınırlandırılabiliyor.

Hiç yorum yok: