9 Kasım 2009 Pazartesi

ATM'DEN BİLGİLENDİRME 13 KASIM'DA BAŞLIYOR

Banka kartı sahipleri, kullandıkları kartın ATM’si dışında, diğer bir ATM’den işlem yapmaları durumunda ödeyecekleri hizmet bedelini, işlem öncesinde öğrenecek. Bankalar tarafından belirlenen hizmet bedelleri 13 Kasım 2009 Cuma gününden itibaren ATM ekranlarına yansımaya başlayacak. Kart kullanıcıları söz konusu ücretlendirme ile ilgili bilgilendirme mesajı sonrası işleme devam edebilecek ya da işlemden vazgeçebilecek.
Bankalararası Kart Merkezi (BKM) yaptığı açıklamada, şu hususlara dikkat çekti:

-Banka kartı kullanıcıları banka kartının ATM’sinden para çekme, bakiye sorma işlemlerinde hiç bir ücret ödememektedir. Bu hizmet karşılığında herhangi ek bir ücret ödenmesi kesinlikle söz konusu değildir.
-Banka kartı kullanıcılarının, ancak Ortak ATM paylaşımından faydalanmak istemesi ve banka kartı ile başka bir banka ATM’sinden para çekmesi durumunda bir hizmet bedeli söz konusudur. Ücretlendirme, tamamen bankaların kendi insiyatifleri doğrultusunda gerçekleşmektedir.

-Söz konusu hizmet bedeli, bakiye sorgulama/para çekme işleminin yapılacağı ATM’nin bankası tarafından değil, kullanıcının banka kartını kullandığı banka tarafından belirlenmektedir. Bu nedenle bu bedel kullanıcının banka kartının ATM’si hariç, o banka kartı ile işlem yapılan tüm ATM’lerde aynıdır.
-Bankalar kendi müşterilerine, başka banka ATM’sinden para çekme/bakiye sorma işlemi yapmaları durumunda ödemeleri gereken hizmet bedelini, e-posta, SMS, posta gibi farklı iletişim kanalları ile de duyurmaktadır.

Hiç yorum yok: