5 Ekim 2009 Pazartesi

VAKIFBANK, SELZEDELERE 4 AYRI KREDİ PAKETİ SUNDU


VakıfBank, sel felaketi sonrası zarar gören firmalara dört farklı kredi paketi sunuyor. VakıfBank ve İTO işbirliğiyle sel mağduru firmalara sağlanan kredi paketleri şöyle:
*Tadilat Kredisi: Kredi limiti 100 bin TL olarak belirlenen 24 ay vadeli kredinin ilk 6 ayı ödemesiz dönemli olup, bakiyesi aylık eşit taksitler halinde ödenecek. Faiz oranı % 0.99 olan bu kredi kapsamında dosya masrafı alınmayacak.
*Hammadde Alım Kredisi/Stok Finansmanı: Azami 9 ay vadeli kullandırılacak olan Hammadde Alım Kredisi/ Stok Finansmanı için TRLIBOR+ % 2.5 faiz oranı uygulanacak. TRLİBOR referans faiz oranı olup, kullandığı vade ile uyumlu TRLİBOR oranı baz alınacak. Krediye ait faiz ve anaparanın tamamı vade sonunda diğer yasal kesintileri ile birlikte nakden firmadan tahsil edilecek.
*Yenileme Yatırımları Kredisi: İmalat sanayinde faaliyet gösteren İTO üyelerinin faaliyetleriyle doğrudan ilgili makine, teçhizat ve ekipman alımlarının finansmanında kullandırılacak olan Yenileme Yatırımları Kredisi’nde makine teçhizatının fatura değerinin yüzde 85’i oranında kredilendirme yapılacak. 1 yıla kadar ödemesiz dönemli azami 60 aya kadar vadeli kullandırılacak olan kredinin faiz oranı %1.30 olup, anapara ödemesi ödemesiz dönem bitiminde başlamak üzere 1’er, 3’er veya 6’şar aylık dönemlerde eşit taksitte, faiz ödemesi ödemesiz dönemde kredi kullanımından itibaren 3’er ayda bir yapılacak.
*İhracat Destek Kredisi: İhracatçı sel mağduru firmalar da İhracat Destek Kredisi’nden yararlanabilecek. İhracatın finansmanı amacıyla verilecek Rotatif İhracat Döviz Kredisi, 18 ay vadeli olup, kredinin faizi LIBOR+% 4.5 ve Euribor+% 4.5 olarak hesaplanacak.

Kimler Yararlanabilecek?
Sel mağduru İTO üyeleri yararlanabilecek. Sel mağduru olduğu İTO tarafından yazılı teyit edilecek firmalar İTO’nun referansıyla birlikte VakıfBank İstanbul ili sınırları içerisindeki şubelere başvurarak protokol kapsamında kredi taleplerini iletebilecek.

Hiç yorum yok: