21 Ekim 2009 Çarşamba

HİTAY, 'ARENA' İLE FİNANS SEKTÖRÜNE ADIM ATTI

Faktoring sektörünün BDDK denetimine girmesinin ardından sektöre yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisi devam ediyor. Bünyesinde Teknoser, Data Profil ve Bilyoner adlı şirketleri bulunduran Hitay Yatırım Holding, Arena Faktoring ile finans sektörüne adım attı. Kuruluş çalışmaları yaklaşık bir yıldır süren şirket bu ay başında BDDK'dan faaliyet izni alırken, Arena Faktoring Genel Müdürü Ulvi Sertsu, ticaretin finansmanına, özellikle KOBİ'lerin ihtiyaçlarına yönelik ürün ve çözümlerine odaklanacaklarını açıkladı. Şirketin tanıtımı amacıyla İstanbul'da düzenlenen toplantıda konuşan Ulvi Sertsu, 2006'da BDDK'nın kontrol ve denetimine geçen faktoring sektörünün yatırım iştahının arttığına dikkat çekerek "Bankacılıktan sonra en önemli finansman modeli. Faktoringin, çok daha hızlı büyümesi, yakın gelecekte 100 milyar dolar ciroya ulaşması bekleniyor" dedi.
CİRO HEDEFİ 200 MİLYON TL

Bu güçlü potansiyel ve kabuk değişiminin yatırım kararı almalarında itici güç olduğuna işaret eden Sertsu, Arena Faktoring olarak 2010 yılında 200 milyon lira, 2011'de ise 500 milyon liralık ciroya ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Sertsu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sektörümüz, son dönemde BDDK'nın attığı kararlı adımlarla önemli bir dönüşüm yaşıyor. Gerek iptal edilen lisanslar, gerek yeni yapısal düzenlemeler, gerekse bankaların ve saygın kuruluşların sektöre girmesi gibi olumlu etkenler, sektörün geleceği için çok önemli dönüm noktaları oldu. Biz de bu değişimin son örneği olduk."
6 İLDE TEMSİLCİLİK AÇACAK

Arena Faktoring Genel Müdürü Ulvi Sertsu, İstanbul'daki yönetim merkezinin yanısıra Anadolu'da iş potansiyeli yüksek illere de gideceklerini vurgulayarak İzmir, Ankara, Antalya, Bursa, Gaziantep ve Mersin'de temsilcilik açmayı planladıklarını aktardı. 10 kişilik deneyimli bir ekiple hizmet vereceklerini anlatan Sertsu, "Deneyimli bir ekip, profesyonelliğin yanında, hız demektir. Doğru hizmet, çözüm odaklılık demektir. Bu ekibi oluşturmak için uzun soluklu bir hazırlık yapıldı. Bunun yanında, Hitay Yatırım Holding gibi güçlü bir yatırım grubunun şirketiyiz, güçlü bir mali yapıya sahibiz" diye konuştu.
Ayfer ARSLAN-AKŞAM

Hiç yorum yok: