26 Ekim 2009 Pazartesi

PARAMI BORSAYA MI, FAİZE Mİ YATIRAYIM?

İş Yatırım, haftalık değerlendirmesinde tasarruf araçlarına ilişkin şu önerilerde bulundu:
*TL'YE DEVAM: Dünya ekonomisindeki canlanma ve güçlü şirket karlarına paralel dünya borsaları ve emtia fiyatları yükselirken ABD doları hafta boyunca değer kaybetti. Gelişmekte olan ülke paraları ise hafta başında Brezilyanın yabancı yatırımcılara vergi koymasını takiben değer kaybetmeye başladı. Güney Afrika rand’ından sonra en kötü performans gösteren gelişmekte olan para birimi olan Türk lirası dolar karşısında %1.3, euro karşısında %1.9 değer kaybetti. Geçen hafta yaşanan ani değer kaybına rağmen Türk lirası aktifler için olumlu görüşümüzü koruyoruz.
*HİSSEDE BİRİKTİR: İMKB-100 için 59 bin olan hedef değerimiz %16’lik yükselme potansiyeli taşıyor. Mevcut seviyeler alış yapmak yerine borsadaki gerilemelerin fırsat olarak kullanılmasını öneriyoruz.
*FAİZ 25 BAZ PUAN DAHA İNER: MB’nin faizleri Kasım’da 25 baz puan indirmesini beklemeye devam ediyoruz. Devamına ilişkin sinyalleri ise hem 27 Ekim’de yayınlanacak olan Enflasyon Raporu’ndan hem de Kasım başında açıklanacak sanayi üretim verisinden takip edeceğiz.

Hiç yorum yok: