9 Ekim 2009 Cuma

BANKA KARTINIZA AİT ATM'DEN PARA ÇEKERSENİZ KOMİSYON YOK

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Sertaç Özinal, ortak ATM paylaşımı ile ilgili olarak kamuoyunda yanlış algılamaların sözkonusu olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı: "Banka kartı kullanıcılarının, banka kartına ait ATM'den para çekme-bakiye sorma işlemlerinde herhangi ek bir ücret ödemesi kesinlikle söz konusu değil. Uygulama kapsamında kart kullanıcıları, yurtdışında da olduğu gibi banka kartına ait olmayan bir ATM'den para çekmek isterlerse, Ortak ATM Paylaşımı'nın sağladığı bu hizmet için, kendi bankaları tarafından belirlenen hizmet bedelini ödeyecek. Bankalar, müşterilerine uygulayacakları hizmet ücretini serbest piyasa ekonomisi gereği kendileri belirliyor. Banka müşterileri ise kendi hizmet almak istediği bankayı dilediği gibi seçme ve istediği bankadan işlem yapma özgürlüğüne sahip."

2 yorum:

Bellek Kutusu dedi ki...

Sevgili Finans Caddesi, ben bu ortak atm işini anlamadım, o kadar gürültü kopartılıyor ama kurbağayı ürküttüğüne değmiyor. Sadece kendi bankanın atm'sinden işlem yaptığında ücret alınmayacaksa o zaman bu ortak atm işi niye yapıldı?

finans caddesi dedi ki...

Haklısın, bu iş aslında tamamen bankalara yaradı. Sadece şu yararı oldu. Tatile gittin veya çalıştığın bankanın ATM ağı yaygın değilse ve acil para çekmen gerekiyorsa, diğer bankaların ATM'lerini kullanabileceksin. Eskiden bu kullanım sadece Ortak Nokta ve Altın Nokta ile sınırlıydı. Tabii bunun da maalesef belli bir bedeli olacak.