12 Ekim 2009 Pazartesi

SİGORTACILAR, 'ŞAMATA' İLE ÇOCUKLARA SİGORTAYI ÖĞRETECEK

Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği (TSRŞB), çocuklara sigortalı yaşamın önemini tiyatro ile anlatacak. TSRŞB'nin talebi üzerine Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) oyuncuları tarafından sahneye konulan "Bay Hoop Evde Şamata" isimli oyun, miniklere sigorta bilincini aşılayacak. TSRŞB Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Taşkıran, birlik olarak sigorta olgusunu eğitime sokmayı amaçladıklarını belirterek, "İlköğretim okullarında sarı, yeşil ve kırmızı diye nasıl trafik kurallarını öğretiyorsak sigortayı da öğretmemiz lazım. Eğlendirerek bir başlangıç yapmak istedik. İkinci adım ise sigortanın ilköğretim 5. ve 6. sınıf ders müfredatlarına girmesi olacak. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmelerimiz olacak" dedi.

5 MİLYON TL'LİK BÜTÇE AYRILDI
Sigorta bilincini artırmak amacıyla TSRŞB olarak 4-5 milyon TL'lik tanıtım bütçesi ayrıldığını belirten Hulusi Taşkıran, "Sigorta konusundaki farkındalığı artırmak için eğitime ve bilinçlendirme çalışmalarına çocuklardan başladık. Uzun vadeli stratejik bir yatırım olacak. Artık sigorta gibi çağdaş unsurların da hayatımıza girmesi lazım. Tiyatro oyunu ile 56 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.
OYUNCULAR ÜCRET ALMIYOR

Galası dün İstanbul'da TİM'de yapılan "Bay Hooop Evde Şamata" oyunu, 23 Nisan 2010'a kadar Anadolu'da turnede olacak. Oyun, toplam 28 ilde, 91 kez sahnelenecek. Tüm çocukların ücretsiz olarak oyunu izleyebileceğini ifade eden TSRŞB Başkanı Hulusi Taşkıran, "Bu projeye BKM oyuncuları da destek verdi. Oyunculara masrafları dışında herhangi bir ücret ödenmedi" dedi.

Hedef 6-12 yaşarası çocuklar
BKM Oyuncuları tarafından eğitmen ve pedagogların desteği ile hazırlanan "Bay Hooop Evde Şamata", müzikli ve danlı bir çocuk oyunu. Hedef kitle ise 6 - 12 yaş arası tüm minikler ve ilköğretim öğrencileri. Gösterimleri tüm çocuklara açık ve ücretsiz olarak yapılacak "Bay Hooop Evde Şamata"nın biletleri, sahneleneceği il ve ilçelerdeki salon gişelerinden temin edilebilecek.

Türk insanı kaderci!

TSRŞB'nin Sigorta Tutum ve Davranış Araştırması'nın sonuçlarına göre Türk insanı bazı tipik davranış özelliklerine sahip. Araştırma sonuçlarına göre, Türk insanı geleceğe yönelik planlar yapmıyor, daha çok günü yaşamayı tercih ediyor. Taşkıran, "Ayrıca gelecek kaygıları taşıdığını, ekonomiye güven duymadığını, kaderci olduğunu, ancak herhangi bir zararla karşılaştıktan sonra önlem almayı düşündüğünü, erteleme alışkanlığı olduğunu gördük. Herhangi bir darboğaz anında ise bireyler içerisinde sigortalı olanlar, ilk olarak bireysel emeklilik ve hayat sigortasından vazgeçiyor" diye konuştu.
Ayfer ARSLAN-AKŞAM

Hiç yorum yok: