22 Ağustos 2010 Pazar

VAKIFBANK 900 KİŞİYİ İŞE ALDI, 1000 KİŞİ DAHA ALACAK

Vakıfbank genel müdürlük koltuğunda 5 ayını dolduran Süleyman Kalkan, en büyük projesinin genel müdürlük binasını Ankara'dan İstanbul'a taşımak olacağını söyledi. 2011 yılından başlayarak üç yıllık bir plan içerisinde taşınma işleminin tamamlanacağını belirten Kalkan, mart ayında göreve başladığında 550 olan şube sayısının şu an 602'ye ulaştığını, yıl sonunu ise 620 şube ile kapatmayı hedeflediklerini açıkladı.
Önceki akşam ekonomi basını ile bir araya gelen Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, yoğun şubeleşmenin çok sayıda personel ihtiyacını ortaya çıkardığını vurgulayarak 900 kişiyi işe aldıklarını, genel müdürlüğün taşınması sürecinde ise 600 kişi ile bin kişiyi daha işe alabileceklerini söyledi.

ERBİL'DE ŞUBE AÇIYOR
Yurt içinin yanısıra yurt dışı büyüme planlarını da anlatan Kalkan, Kuzey Irak'ta Erbil'de şube açmak istediklerini belirterek "Konuya ilişkin gerekli başvuruları yaptık. Oradaki merkezi hükümetin ön onayları alındı. Muhtemelen yıl sonundan önce şubeyi açarız" dedi. Bankanın Avusturya'da kurulu iştiraki olduğunu da hatırlatan Kalkan, şöyle devam etti: ''Eğer Balkanlar'da bir gelişme olursa onun üzerinden yapmayı düşünüyoruz. Ama yaptığımız ön çalışmalarda bu çok fazla fizıbıl görünmüyor. Irak ile ticaret hacmimiz 6 milyar dolara çıktı. Geçen haftalarda Güneydoğu'ya gittim. Adana, İskenderun, Hatay, Antep, Maraş, Nusaybin, Cizre'ye kadar gezdim. Oralarda inanılmaz bir ekonomik canlılık var. Güneydoğu, sanki kriz yokmuş gibi bir ortam içinde. Erbil şubesini açınca muhtemelen o para trafiğinde de ticaretin düzenlenmesinde de çok büyük katkıları olacak. Ayrıca Suriye'de de temsilcilik açmayı düşünüyoruz."

300 MİLYON LİRALIK SATIŞ
Kalkan, finans dışı varlıkların satış sürecine ilişkin bir soru üzerine ise, henüz bu sürecin tamamlanmadığını, çalışmaların sürdüğünü vurgulayarak 300 milyon liralık bir gelir beklentisi olduğunu dile getirdi. Genel müdürlük binasının Ankara'dan İstanbul'a taşınma sürecini de başlattıklarını kaydeden Kalkan, Levent'de kiralanacak üç ayrı binaya öncelikle hazine ve kredi birimlerini taşıyacaklarını aktardı. Kalkan, taşınma işleminin 2013 yılında tamamlanmasının öngörüldüğünü ekledi.

Karşılıklar karı düşürdü
Vakıfbank'ın ikinci çeyrek net kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22'lik düşüşle 234.6 milyon lira olmuştu. Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, karlılıktaki düşüşe ilişkin bir soru üzerine, "Yüzde 88 olan karşılık oranını yüzde 97'ye çıkardık. Yıl sonu için ise geçen yılki karımız seviyesinde kar bekliyorum" dedi.

Şube müdürlerinin yetkilerini artırdı
Göreve geldikten sonra ilk icraatlerinden birisinin de şube müdürlerinin yetkisini artırmak olduğunu ifade eden Süleyman Kalkan, "KOBİ'lerin kredilerdeki payı bizim açımızdan çok tatminkar değil. Daha iyi oranlara taşımak istiyoruz. Bu çerçevede şube müdürlerinin yetkilerini artırdık. Kendi başlarına kredi verir hale geldiler. Böylelikle süreç hızlanıyor. Bu kapsamda şube müdürleri, 500 bin liraya kadar kredi verme yetkisine sahip" diye konuştu.

Hiç yorum yok: