3 Ağustos 2010 Salı

UNUTKAN VE İHMALKAR DOKTORLARA KARŞI SİGORTA GÜVENCESİ

Doktorlar için mesleki sorumluluk sigortası yaptırmak 30 Temmuz 2010 itibariyle zorunlu hale getirildi. Doktorlar artık tedavi veya ameliyatta yaptıkları hataların bedelini hastalarına ödemek zorunda. Mesleki sorumluluk sigortası, bu anlamda hastaların uğrayacakları mağduriyetlere karşı bir sigorta güvencesi olacak.
Anadolu Sigorta da, bu çerçevede Hekim Zorunlu Sigorta ürününü müşterilerinin hizmetine sundu. Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, "Sorumluluk sigortaları, sigortalının sorumluluklarına ve 3. şahısların olası mağduriyetlerine karşı sağladığı güvencelerin yanında, esasen kamu yararını koruma gibi çok önemli bir işleve de sahip. Özellikle yüksek tazminat miktarları söz konusu olduğunda, doktorun bu tutarı bireysel olarak karşılayamaması ve bu nedenle işini, görevini layikiyle yerine getirememesi, zarar gören kişilerin mağdur olması gibi sakıncalar doğacaktır. Oysa sigorta korumasının yaygınlaşması halinde, bu mağduriyetler ortadan kalkarak, hem zarar görenlerin hem de meslek sahiplerinin daha huzurlu ve güvenli yaşamaları mümkün olacak" dedi.
Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası ile hekimler, mesleki faaliyetlerinden kaynaklanan sorumlulukları ile ilgili olarak olay başına 300 bin TL’ye kadar sigorta güvencesine alınıyor. Sigorta primleri ise hekimin uzmanlık alanına göre belirlenen risk grupları paralelinde vergi hariç 150 TL ile 750 TL arasında değişiyor.

1 yorum:

Mrs Vanda Mraiana dedi ki...

Dikkat.

Eğer acil kredi ihtiyacınız var mı? Yatırım kredisi? Yapı kredi? Öğrenci kredi? Borç konsolidasyonu kredi? Işletme kredisi? daha fazla bilgi için (vandamariana111@gmail.com) ileri e-posta..

İlginiz için teşekkürler..

Bayan Vanda Mariana.