24 Ağustos 2010 Salı

218 YILLIK ABD'Lİ SİGORTA DEVİ TÜRKİYE'YE GELİYOR

Kuruluşu neredeyse ABD'nin bağımsızlığını ilan ettiği 18. yüzyılın ikinci yarısına kadar uzanan ABD'li sigorta devi Cigna Türkiye'ye geliyor. Türkiye'de Cigna Hayat A.Ş. adıyla şirket kuran grubun Hazine Müsteşarlığı'ndan alınacak lisans onayının ardından sigorta sektöründe yerini alması bekleniyor.
Cigna aslında ABD'nin ilk deniz sigorta şirketi Kuzey Amerika Sigorta şirketi (INA) ile Connecticut (CG) adlı sigorta şirketinin birleşmesinden doğmuş. INA, 1792 yılında Philadelphia Bağımsızlık Kongresi'nin bir dizi toplantıları sonucu faaliyete geçti. Connecticut Genel Life Insurance Company (CG) ise 1865 yılında kuruldu. 1982 yılında her iki şirket birleşerek Cigna adını aldı. Merkezi Philadelphia'da olan şirket, hayat, sağlık, ferdi kaza, sakatlık, tamamlayıcı sağlık ürünleri, kredi koruma gibi ürünler dahil olmak üzere bireysel ve grup sigorta ürünleri sunuyor.

TELEFONLA ÜRÜN SATACAK
Cigna, dünyada banka dağıtım kanalları ve doğrudan pazarlama tekniklerinin yanısıra telefonla pazarlama gibi alternatif dağıtım kanallarında da uzmanlığı ile tanınıyor. Şirketin, Türkiye'deki operasyonunda da doğrudan pazarlamanın yanısıra telefonla ürün pazarlamaya büyük bir ağırlık vereceği ifade ediliyor.

2009 geliri 18.4 milyar dolar
Cigna'nın 2009 sonu itibariyle gelirleri 18.4 milyar dolar. Bunun 16.1 milyar dolarlık bölümü prim, ücret ve diğer gelirlerden oluşuyor. Prim üretiminin yüzde 49'u hayat, yüzde 40'ı sakatlık, yüzde 11'i ise kaza ve diğer branşlardan geliyor. 5.4 milyar dolarlık özsermayeye sahip olan şirketin toplam varlıkları 43 milyar dolar. 29 bin 300 çalışanı var. 12 ülkede faaliyette bulunan grup özellikle Çin'de büyük bir operasyona sahip.

Çin'de Marco Polo ödülü aldı
Çin'de büyük bir operasyona sahip olan Cigna 2006 yılında Çin'in bir yatırımcıya vereceği en büyük ödül olarak adlandırılan 'Marco Polo' ödülünü aldı. Daha önce dış basına yansıyan haberlere göre, grup Hindistan pazarına girmek üzere de çalışmalar yapıyor. Haberde, Cigna'nın Hindistan'da bir kamu bankasıyla ortaklaşa sigortacılık yapacağı ifade edilmişti.

Ayfer ARSLAN-AKŞAM

Hiç yorum yok: