6 Ağustos 2010 Cuma

HSBC TÜRKİYE'DE PİRAYE ANTİKA DÖNEMİ KAPANIYOR

HSBC’nin Türkiye pazarına adım attığı 1990 yılından beri bankada görev yapan Piraye Antika, bu görevini Martin Spurling'e devrediyor. Antika, 1993 yılından bu yana da bankanın CEO’luğunu yürütüyordu. HSBC Türkiye’de CEO’luk görevini, gerekli yasal izinlerin alınmasını takiben, 30 Eylül 2010 tarihi itibarıyla, HSBC Grubu yöneticilerinden Martin Spurling devralacak.

PETER BOYLES'E ÖZEL DANIŞMAN
Piraye Antika ise, HSBC Bank A.Ş deki Yönetim Kurulu Üyeliği görevine ilave olarak HSBC Grubu Avrupa Ortadoğu ve Küresel İşkolları Yönetim Kurulu Başkanı Stuart Gulliver ile HSBC Grubu Kıta Avrupası CEO’su Peter Boyles’a özel danışman olarak görev yapacak. Uluslararası Yönetici olarak HSBC Grubu bünyesinde 20 yıldır çalışan Martin
Spurling, en son Jersey de HSBC’nin CEO’luğunu yürütüyordu. Bu süre zarfında bireysel bankacılık, kurumsal bankacılık, hazine ve yatırım bankacılığı gibi alanlarda görev yapan Martin Spurling, bundan önce de Tayvan’da CEO Vekili ve Bireysel Bankacılık’tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmıştı.

Hiç yorum yok: