20 Eylül 2009 Pazar

PERAKENDEDE REKABET YENİDEN CÜZDANA GİRDİ

2000'li yılların başında bireysel bankacılıktaki hızlı gelişim sonucu yerini taksit ve puan özelliğine sahip kredi kartlarına bırakan mağaza kartları, küresel krizle birlikte perakende sektörünün yeniden gözdesi oldu.
Perakende sektörünün devleri müşterinin cüzdanındaki en ayrıcalıklı kart olmak için taksit seçeneğinin yanı sıra harcadıkça puan kazandıran ve indirim olağı sunan kart programları çıkarmaya başladı. Yaklaşık 500 bin müşterisi bulunan Network, Fabrika ve Que mağazalarını çatısı altında toplayan A&Y Marka Mağazacılık A.Ş. de, Verifone işbirliği ile Müşteri Kartı Projesi'ni hayata geçirdi. Bu proje ile Network, Fabrika ve Que mağazalarından alışveriş yapan müşterilerine yüzde 5'den yüzde 30'a varan oranlarda puan kazandıracak. Krizle birlikte firmaların müşterilerini tanıma ve ayrıştırma ihtiyacının arttığını belirten Altınyıldız Mensucat ve Konfeksiyon Fabrikaları A.Ş. CRM Departman Yöneticisi Barış Çekin, şunları söyledi: 'Krizde artan rekabetle birlikte müşterileri tanımanın önemi arttı. Bunun en etkin ve kolay yolu müşteri sadakatine dayalı kart programları. Amacımız müşterinin cebinde taşıyacağı ve keyifli kullanacağı bir kart çıkartmaktı. Bu proje ile müşterinin en son ne zaman geldiği, hangi sıklıkla mağazalarımızı ziyaret ettiği, toplam harcaması gibi temel analizlere ulaşmak mümkün. Ayrıca pasifleşme eğiliminde olan müşteri analizleri gibi daha detaylı bulgulara da ulaşabileceğiz.'

Kuru temizlemede yüzde 25 indirim
BARIŞ Çekin, 'Bunun üzerine farklılıklar ekleyeceğiz. Örneğin kartlı müşterilerimiz mağazalarımızdaki indirimlerden en az bir gün önce bilgi sahibi oluyor. Ayrıca Dry White kuru temizleme firması ile yaptığımız anlaşma sonucu müşterilerimizin giysilerini yüzde 25 indirimli temizliyor' dedi.
2010'da mağaza kartınızla akaryakıt alabileceksiniz

BU projede A&Y Mağazacılık A.Ş.'ye yazılım programı ile destek veren Verifone Özel Çözümler Satış Grup Müdürü Ayhan Erdoğan, 'Gıda, akaryakıt ve giyim gibi üç temel fonksiyonu bir araya getirip mağaza kartları ile toplanan puanları bu zincir içinde harcanmasını sağlayacak bir altyapıyı kurmayı hedefliyoruz. 2010 yılında bunu hayata geçireceğiz. İnsanlar topladığı puanları buralarda da kullanabilecek' diye konuştu.
Ayfer ARSLAN-AKŞAM GAZETESİ

Hiç yorum yok: