16 Eylül 2009 Çarşamba

IMF, YOLLARI KAPATMAYACAK

6-7 Ekim tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek IMF-Dünya Bankası Yıllık toplantılarını 5 bini yabancı olmak üzere 13 bin kişi izleyecek. Toplantılar nedeniyle İstanbul'da yolların kapatılmayacağı bildirildi. Açılışını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yapacağı toplantı öncesinde 4 ekim’de ‘Türk Günü’ düzenlenecek.
Türk Günü’nde Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz birer konuşma yapacak. Aynı gün Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda da Türkiye’yi anlatan konser ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

85 tercüman görev yapacak
Bini Türk, 400’ü de yabancı toplam bin 500 gazetecinin izleyeceği toplantıda ilk defa dijital sistem kullanarak verilerin online paylaşılması sağlanacak. İngilizce, Fransızca, Almanya, Arapça dahil 85 tercüman görev yapacağı toplantıda ayrıca 15 tane de Türkçe tercüman bulunacak.

50 otelde konaklayacaklar
Toplantıları izlemeye gelen yabancıların Taksim ve Beşiktaş civarında 50’ye yakın otelden rezervasyon yaptırdığı öğrenildi. TÜRSAB’la 6 ay önceden anlaşma yapıldığı ve otellerin fiyatlarının sabitlendiği de belirtildi. Bu arada 13 bin kişiyi ağırlayacak olan İstanbul Kongre Merkezi’nin restorasyon maliyeti 250 milyon lirayı buldu. Kongre merkezi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yarın hizmete açılacak.
Ayfer ARSLAN-AKŞAM GAZETESİ

Hiç yorum yok: