3 Eylül 2009 Perşembe

EN UCUZ BAYRAM KREDİSİ HANGİ BANKADA?

Bankaların, bu yıl bayram hazırlıkları için kollarını daha erken sıvadı. Bayram hazırlıkları ile okul hazırlıklarının bu yıl aynı döneme denk gelmesiise bayram paketlerini çoğalttı. Bazı bankalar sadece bayram paketlerini tekbir ürünle oluştururken bazı bankaların paketleri birden fazla seçenektenoluşuyor.Geçtiğimiz günlerde faiz indirimi yarışına giren bankalar şimdi de, yaklaşanRamazan Bayramı'na özel kredi paketleri ile müşterilerinin karşısınaçıkıyor. Şeker kredilerini daha cazip oranlarla müşterilerine sunan bankalar sadece faiz oranları ile değil masraf ve komisyon almayarak ya da kredinin yanında işsizlik sigortası vererek farkındalık yaratmaya da çalışıyor. Halihazırda devam eden faiz indirimi ve buna ilişkin kullandırımlarını devamettiren bankaların 6 -12 aylık tüketici kredisi faizleri %1.5 ile 1.9arasında değişim gösteriyor.
*İŞ BANKASI:Türkiye İş Bankası, her bayram öncesinde olduğu gibi "Geleneksel BayramKredisi" ile müşterilerine 10 ay vadeye kadar yüzde 0,65 faizle kaynakkullandıracak. İş Bankası'ndan yapılan açıklamada, geleneksel bayram kredisikampanyasının, nakit ihtiyacı olanlara bayramda rahat bir nefes aldıracağıbelirtildi. Kampanyadan, aylık yüzde 0,65 faiz oranı ya da peşin komisyonödeyerek faizsiz olmak üzere 5 bin TL'ye kadar 10 ay vadeliyararlanılabileceği duyuruldu.
*AKBANK:Akbank, bayrama özel olarak 30 Eylül'e kadar sürecek yeni bir kampanyaya başladı. Yapılan açıklamada, kampanyanın tüm müşterileri kapsadığı,kampanyada faiz oranının yüzde 1.15 ve masrafının 200 TL olduğu belirtildi.Kampanya ile daha yüksek kredi tutarı ve daha yüksek vade ile kredikullandırılabilirken, bayram kredisinden faydalanan müşterilerin 10 binTL'ye kadar ve 2 yıl vadeye kadar kredi kullanabilecekleri ve faizin yüzde1.15 olduğu kaydedildi.
*GARANTİ BANKASI: Ramazan'a özel "Açık Büfe Kredi" kampanyasını başlattı. 5 çeşit kredi paketinin sunulduğu kampanya kapsamında; yüzde 0.59 faizli ve 159 TL masraflı düşük faizli kredi, yüzde 1.59 faizlive masrafsız kredi, yüzde 0 faizli kredi, bonus hediyeli kredi ve taksit hediyeli kredi bulunuyor.
*DENİZBANK: Denizbank, "İndirimli Düşeş Kredi"yi, bayram ve okul harcamalarını göz önüne alarak özel faiz oranlarıyla sunuyor. Banka, bu kapsamda müşterilerine yüzde0.66'dan başlayan faizler ve 66 aya kadar vade seçenekleri sunuyor.
*YAPI KREDİ: Yapı Kredi, özel olarak oluşturulmuş üç ayrı tip kredi seçeneği hazırladı. Bu bayram, "Faizsiz Kredi" ile, vade sonuna kadar hiç faiz ödemeden, sadece peşin komisyon ödeyerek bu krediyi kullanabilme ayrıcalığına kavuşuyor. Faizsiz Kredi, maksimum 5 bin TL için ve 12 aylık vadede kullanabiliyor. "Masrafsız Kredi" sayesinde ise, hiç bir masraf veya komisyon ödenmeyen, sadece faiz ödeyerek kullanabilecek bir kredi ürünü sunuluyor "Masrafsız Kredi"de tutar ve vade sınırı 10 bin TL ve 24 ay. Faizsiz Kredi ve Masrafsız Kredi seçenekleri 30 Eylül 2009'a kadar geçerli.
*ŞEKERBANK: 1-30 Eylül tarihleri arasında tüm bireysel müşterilerinin finansman ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 2 ay taksit ertelemeli ve kefilsiz bayram kampanyası başlattı. Banka, maksimum 5.000 TL kredi ve 3 -12 ay vade için yüzde 0.79 oranında faiz uygularken, 13-60 ay vade için yüzde 1.24 oranında faiz uygulayacak. 10.000 TL'ye kadar olan bayram kredisinin faiz oranı ise 3-12 ay vade için yüzde 0.99, 13-60 ay vade içinde yüzde 1.29 olacak.
*ANADOLUBANK: Şeker Bayramı alışverişi, okul masrafları ve kışlık hazırlıklar için ''Bayram Ettiren Kredi'' adı altında bir kredi paketi hazırladı. Anadolubank'tan yapılan açıklamada, tutarı ne olursa olsun 90 lira sabitkomisyonlu, yüzde 1.49 sabit faizli ve 36 aya kadar vade seçenekli kredinin, işsizlik sigortası hediyeli olduğu kaydedildi.
Arife GAMLI-DÜNYA GAZETESİ

Hiç yorum yok: