5 Nisan 2009 Pazar

DIŞ BORCUMUZ 151 MİLYAR DOLARA DAYANDI


Davos'ta İsrail lideri Şimon Peres'e kafa tutmasıyla 'Davos fatihi' olarak ilan edilen, içerde de hükümetin politikalarını eleştiren gariban vatandaşı, köylüyü azarlayan Başbakan Tayyip Erdoğan'ın meydanlardaki 'yiğitliği' ekonomi politikalarına da yansıdı. "Borç yiğidin kamçısıdır" atasözümüzü adeta desteklercesine Türkiye’nin net dış borç stoku AKP hükümetinin göreve geldiği 2002 sonundan 2008 sonuna kadar olan dönemde yüzde 70 artmış. ANKA'nın haberine göre, toplam dış borç 88 milyar dolarken 151 milyar dolara dayandı. Adeta, 'bir züğürt tesellisi' gibi yurtdışından borçlandıkça övünen AKP hükümeti, IMF ile yeni anlaşmaya imza atılırsa, borç defterimiz daha da kabaracak. Tabii bunun faturası da vergi ve zam olarak yine, gariban köylünün, 'dürüst olmayan kredi kartı mağduru' veya 'işini bilmeyen girişimcinin' cebinden çıkacak!

3 yorum:

....... dedi ki...

Harika! Muhalefet adam gibi muhalefet yapsa 6 yılda yüzde 70 artan dış borcun hesabını iktidara sorsa! Nerede o günler...!

finans caddesi dedi ki...

Muhalefet kendi içinde birçok muhalif gruba bölündüğü için bunların hesabını sorması için daha çook beklememiz gerekecek...

Adsız dedi ki...

BENİM ANLAMADIĞIM PEKİ, SEÇİM MİTİNGLERİNDE VE TOPLANTILARINDA DIŞ BORCUMUZ AZALDI DENMESİ ACABA NE OLUYOR? BAŞBAKANIMIZ VE DİĞER YANDAŞLARI BİZİMİ KANDIRIYORLAR YOKSA KENDİLERİNİ Mİ?