14 Nisan 2009 Salı

70 BİN KİŞİ KARTINI KORUMA ALTINA ALDI

Kredi kartınızı çaldırırsanız ihbar öncesi 24 saat içinde gerçekleşen zararlarınızın 150 liralık bölümünü bankanız yasal olarak karşılıyor. Ancak bunun üzerindeki harcamalar için Kredi Kartı sigortası yaptırmanız gerekiyor. İşte bu noktada hizmet vermek amacıyla 3 yıl önce Türkiye'de faaliyete geçen İngiliz sigorta şirketi CPP (Card Protection Plan), 2009 yılının ilk üç ayında 40 bin adet poliçe satarak hedeflerini aştı. Yaklaşık 1.5 yıl önce poliçe kesmeye başladıklarını belirten CPP Türkiye Genel Müdürü Recep Duray, bugüne kadar toplam poliçe sayısının 68 bini bulduğunu belirterek, "Yaklaşık bir poliçeden ortalama iki kişinin yararlandığını düşünürsek Türkiye genelinde150 bin kişiyi koruma altına alıyoruz. Hedeflerimizin yüzde 50 üzerinde performans sergiledik. Yaklaşık olarak yılsonunda 150 bin poliçeye ulaşmış, yani 300 bin kişiyi koruma altına almış oluruz" dedi.

70 LİRAYA 2 BİN LİRA TEMİNAT
70 TL'ye ihbar öncesi2 bin TL teminat veriyorCPP Türkiye'nin bireysel ve aile paketi olmak üzere iki tür poliçesi var. Bu poliçelerin prim ve teminat tutarları şöyle:

*BİREYSEL POLİÇE: Yıllık primi 70 lira. Primi peşin veya 10 ay taksitle ödemek mümkün. Kredi kartlarının çalınması halinde ihbar öncesi 2 bin TL, ihbar edildikten sonra da 50 bin liraya kadar olan hasarları karşılıyor. Ürün kapsamında 200 lira cüzdan yenileme, 400 lira kimlik yenileme masrafı var. Onun dışında bagajını kaybederse 200 lira teminat var. Bununla birlikte nakit paranın kaybolması halinde 200 lira teminat var. Bunun yanı sıra müşterinin CPP'ye ulaşmak için yaptığı iletişim masrafları 100 liraya kadar karşılanıyor.
*AİLE POLİÇESİ: Aynı adreste yaşayan 5 kişiye kadar olan 18 yaşından büyük kişilerin cüzdanlarını ve kredi kartlarını teminat altına alıyor. Yıllık primi 100 lira. Bireysel poliçedeki teminatların hepsi aile bireyleri için de geçerli.

Kaynak: Ayfer ARSLAN-AKŞAM GAZETESİ

Hiç yorum yok: