21 Nisan 2009 Salı

BU DÖNEMDE PARAYI NEREYE YATIRALIM?


*İş Yatırım Pazarlama Müdürü Can Pamir: "Gösterge tahvilin yanısıra, 03 Mart 2010 ve 19 Ocak 2011 vadeli kıymetler bu düşünülebilir. Ayrıca blok halinde alım yapmak yerine, yurtdışı gelişmelere ve ihaleler öncesinde artan dalgalanmalara dikkat ederek faizlerdeki dalgalanmaları kollayıp, paçallayarak yapılacak alımlar sağlıklı olacak. Bu yatırım stratejisinin başarılı olabilmesi için, yatırımcının yakın vadede herhangi bir döviz yükümlülüğünün bulunmaması gerekli. Bu tip yükümlülükleri bulunan yatırımcılar kurun anlık değişikliklerinden zarar görebilir. Uzun vadeli düşünen ve kısa vadeli dalgalanmalara karşı duyarlı olmayan yatırımcılar hisse senedine yatırım yapabilir. "
Önerisi: % 70 TL cinsi tahvil-bono, % 20 TL aylık mevduat, % 10 İMKB hisse

*TEB Porftöy Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Özkaya: "Döviz tarafında, IMF haberlerinin etkisiyle Türk Lirası'nın çok hızlı bir şekilde değer kazandığını, bu trendi sürdürmesinin ise zor olduğu düşüncesindeyim. Yatırımcıların ağırlıklı olarak bono yatırımlarına devam etmesini, İMKB'de görülebilecek bir düzeltme hareketinde hisse portföylerini artırmalarını, EUR/TL kurunun 2.0 seviyelerine gelmesi durumunda da bir miktar döviz pozisyonu oluşturmalarını öneririm."
Önerisi: % 65 bono, %20 hisse, %15 döviz (EUR)

*Global Menkul Değerler Stratejisti Arzu Odabaşı, son bir aydır pozitif beklentilerin satın alındığı hisse senedi piyasalarında, yurt dışında banka karları ve stress testinin sonuçlarına ait beklentinin devam ettiğini kaydederek yurtiçinde ise ana gündem maddesinin IMF - Türkiye anlaşması olduğunu belirtti. Anlaşmaya yönelik olumlu beklenti içinde bulunan hisse senedi piyasalarının kısa vadeli artan trend içindeki seyrini korumasını bekleyen Odabaşı, endeksin 31 binin üzerinde ivmesini kaybetmesini beklediğini dile getirdi. Oldukça seçici olmak kaydı ile 32 bin endeks seviyesinde satmak üzere kısa vadeli hisse senedi pozisyonu alınabileceği tavsiyesinde bulunan Odabaşı, "Ancak özellikle altını çizmek isterim, bu strateji riski seven yatırımcı için uygun olacaktır. 1.55 seviyelerinden dolar almalarını, ve bono faiz oranlarının 13.50 ün üzerine çıktığı oranlarda bono almalarını tavsiye ederiz" dedi.
Önerisi: Kısa vade de satış kaydı ile %40 oranında hisse senedi, %40 Bono - Tahvil bono yatırım fonları, %20 Dolar

*Gedik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Müdürü Onur Mutlu, IMF anlaşması beklentisi ve olumlu bankacılık bilançoları ile endeksin önümüzdeki dönemde 29500'ü yukarı kırmasını beklediklerini söyledi. Mutlu, direnç noktalarında hisse portföyünü azaltmayı önerdiklerini belirterek endeksin 29500 sonrasındaki hedefinin ise 32000 seviyesi olacağını kaydetti. Mutlu, "Burayı kırması için resesyondan kesin çıkış sinyallerinin alınması beklenecektir.2009 birinci çeyrek sonuçlarının açıklanacağı Mayıs-Haziran aylarının İMKB'de dalgalanmanın artabileceği aylar olacağını düşünüyoruz. ABD'de ise29 Nisan'da, AB'de 15 Mayısta açıklanacak. Nisan-Mayıs aylarında gelecek veriler 2. çeyrekle ilgili olumlu sinyaller verecek. Bu tür haberler yükselişlere destek olabilir" diye konuştu.
Önerisi: % 20 hisse senedi% 60 SGMK% 20 Döviz
Kaynak: Arife GAMLI- DÜNYA GAZETESİ
Görsel http://www.haber7.com alınmıştır.

Hiç yorum yok: