20 Temmuz 2010 Salı

FAİZLER GERİLİYOR, BORSADA ALIM ZAMANI

İş Yatırım, haftalık değerlendirmesinde hisse senetleri piyasası için önerisini “AL” olarak değiştirdi.
Yapılan değerlendirmede şu hususlara dikkat çekildi:
"Faiz oranlarındaki gerileme ve karlılıktaki artışa paralel İMKB için bir yıllık yatırım dönemi için hedef değerimizi 68,000’den 74,000’e artırdık. Düşen faizlerin iskonto oranlarımıza yansıtılması ve Türkiye piyasalarının yapısal dönüşümü sonucu oluşan orta ve uzun vadeli fırsatların önümüzdeki dönemdeki kısa vadeli risklerden daha fazla olacağını öngörüyoruz.
Dünya borsalarından karışık sinyaller gelmeye devam ediyor. Avrupa piyasaları banka stress testleri öncesinde artan endişeler ve Macaristan’ın alınacak ekonomik önlemler konusunda IMF ile anlaşamaması üzerine haftaya değer kayıplarıyla başladı. Wall Street Cuma günü yaşanan sert satışlar sonrasında tepki alımlarıyla yükseldi. Asya piyasaları Çin’in ekonomi politikaları sıkılaştırmaktan vazgeçtiğine yönelik sinyaller ile yükseldi.

TÜRKİYE PİYASALARI GÜÇLÜ
Türkiye piyasaları dünya borsalarındaki satış dalgasına rağmen güçlü kalmaya devam etti. Gelişmekte olan ülke borsalarındaki yüzde 0.4 gerilemeye rağmen, İMKB-100 yüzde 0.7 yükselerek 58,000 direncinin üzerinde kapatmayı başardı. Yabancı yatırımcıların aktif olmadığı piyasa göreceli olarak düşük işlem hacmiyle yükseldi.

Hiç yorum yok: