20 Temmuz 2009 Pazartesi

DOLAR, 1.50'NİN ALTINI ZORLAR, BORSADA ÇIKIŞ SÜRER

İş Yatırım, Haftaya Bakış raporunda, Türk lirası önermeye devam ediyor. Rapora göre, dünya piyasalarında risk algılamasındaki düzelmeyle birlikte Türk lirası güçlü seyrine geri döndü. Merkez Bankası'nın faiz indirmeye devam edeceğine yönelik sinyaller vermesine rağmen Türk lirası dolar euro eşit ağırlıklı döviz sepetine karşı 1,85-1.86 seviyesinden 1.83 seviyesine doğru güçleniyor. Kısa vadede TL'nin güçlenmeye devam etmesini bekleniyor. Doların dünya genelinde değer kaybetmesine paralel USD/TLhafta içerisinde 1,50'nin altını zorlayabilir. Rapordaki diğer öneriler şöyle:
*Kısa vadeli DİBS’ler için AL, orta ve uzun vadeli kıymetler için SAT önerisi veriyoruz. Tahvil ve bono piyasaları Perşembe günü açıklanan politika faiz oranı kararına ilave olarak global piyasalarda da hakim olan olumlu havanın etkisinde Cuma günü yükseldi. Merkez Bankası gecelik borçlanma oranını piyasa beklentileri doğrultusunda 50 baz puanindirerek %8,25 seviyesine düşürdü. MB’nin bir sonraki aksiyonun 10 Ağustos’ta açıklanacak olan sanayi üretimi verilerine bağlı olarak 25 veya 50 baz puan faiz indirimi olmasını bekliyoruz.
*Kısa vadeli eurotahviller için TUT, orta ve uzun vadeli eurotahviller için SAT önerisi veriyoruz. Geçtiğimiz hafta ABD'de açıklanan bilanço verilerinin de etkisi ile oluşan iyimser havanın sonucunda gelişmekte olan ülke Eurotahvilleri haftayı değer artışları ile kapattı. Türk
Eurotahvillerinin de diğer gelişmekte olan piyasalara parallel hareket ettiğini görüyoruz.

*Hisse senetleri için TUT önerisi vermeye devam ediyoruz. Dünya piyasalarında risk iştahındaki artış, Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine devam edeceği ve IMF ile anlaşmaya varılacağı yönündeki beklentiler kısa vadede İMKB'deki yükselişi destekliyor. Kısa dönemde borsadaki çıkışın devam etmesini bekliyoruz. Ama son dönemde fiyatlarda yaşanan hızlı çıkış önümüzdeki dönemde yaşanabilecek bir kar realizasyonunun şiddetini artırabilir.

Hiç yorum yok: