31 Mart 2009 Salı

AMAN DİKKAT, DÖVİZLE BORÇLANMAYIN!


Faizlerin düşmesi gerektiğini savunan Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, bir taraftan da enflasyonla ilgili beklentileri dikkate alarak bir gerçeğin altını çizdi ve döviz konusunda tüketicileri uyardı. Özince, ''Faizler düşmelidir. Yalnız enflasyonla ilgili beklentileri de dikkate alarak Türkiye makul reel faiz vermek durumunda. Faiz oranları her yönden azalacak fakat orada da bir hassasiyet noktasına geldiğimiz kanaatindeyim. Çok da fazla düşüş mümkün değil. Vadeli mevduat sahibi faizi beğenmelidir. Beğenmezse başka dengesizlikler olur ve kur hareket edebilir. Kurla ilgili ani beklentim yok, ama olabilir. Ayrıca dövizle tasarruf yapmayı, dövizle borçlanmayı hiç önermiyorum. Döviz geliri olmayanın katiyen dövizle borçlanmaması gerektiğini düşünüyorum" görüşünü dile getirdi.

5 yorum:

Bellek Kutusu dedi ki...

Bu ülkede kaçıncı kez kriz yaşanıyor ve insanlar her seferinde yine dövizle kredi kullanmaya devam ediyor, akıl sır erdirmek mümkün değil.

finans caddesi dedi ki...

Haklısınız ama maalesef aynı hataları yapmaktan vazgeçmiyoruz. Biz de zaman zaman bu uyarıları yapmaya devam edeceğiz.

Unknown dedi ki...

Vadeli mevduat faiz oranları ne zaman yükselişe geçecek paramızı neden düşük oranlarda tutmak zorunda bırakılıyoruz millet kredi kartı mağduruyken biz neden paramızı düşük faizle bankaya bırakıyoruz? Bu nereye kadar gidecek!

finans caddesi dedi ki...

Maalesef bu yıl çok fazla reel faiz beklentiniz olmasın, eskiden olduğu gibi faizde tatlı kazanç dönemleri sona erdi.

Unknown dedi ki...

Tatlı kazanç dönemleri derken paramızı çalıştıran bankaların bizden aldığı vergi devlete kazanç değilmi? biz aynı bankadan kredi çektiğimizde yıllık faiz oranı %18 ile sabitlenirken neden mevduatlara yıllık sabitlenmiş faiz oranları belirlenemiyor? Alırken iyi istiyince kötü oluyor nedense mevduat sahipleri sonrada çıkıyor birileri buna tatlı kazanç diyor PARAN VARSA DERT YOKSA DERT!
Biz kömür yada beyaz aeşya değil 100 liralık heiye çeki değil paramızın karşılığı olan vade değerini istiyoruz heleki bankaların döner sermayeleri bu gibi kazançlarla bütçelerini büyültürken eskiden verdiği puanları dahi vermiyor artık bu gidişat iyi değil